dilluns, 10 de setembre del 2012

Barroc

L’opulència és la característica principal d’aquesta tendència, que s’aconseguirà mitjançant brocats, adomassats, combinacions de color negre, blanc i daurat i transparències.


Lluis XIV - Barroc
Ubicació en la història

El barroc és l’estil artístic que es desenvolupa a Europa durant tot el segle XVII i part del XVIII. Es caracteritza per l’abundància d’ornamentació, els dissenys curvilinis i la rigidesa.

Pel que fa a la seva influència en la vestimenta, les siluetes bàsiques per a home i dona no van canviar radicalment respecte a estils anteriors. Així doncs, la diferencia substancial es troba en l’augment del detall decoratiu perdent lleugeresa i tornant-se més formal i recarregat.




Alta costura

Dolce&Gabbana s’ha deixat influenciar per aquest estil artístic per crear la seva col·lecció tardor – hivern 2012. Es podria concretar més encara la seva inspiració, doncs les seves creacions recorden les imatges religioses vestides durant el barroc. Així predominen els colors negre, blanc i daurat i teixit ostentosos, com el vellut, les blondes i els adomassats.

Barroc - Dolce&Gabbana
 
Altres cases amants de l’exageració com Balmain i McQueen s’han sumat creant les seves pròpies versions. Balmain s’ha decantat més per les aplicacions i els bordats, mentre que Alexander McQueen pels adomassats i el joc amb els complements.

Alexander McQueen - Barroc
Alexander McQueen - Barroc


Tot i això, no han estat els únics i el barroc s’ha anat col·lant en moltes col·leccions, com les de Lanvin, Ferragamo o Gucci.

Bossa barroca - Gucci

Bota barroca - Lanvin


Ús

Sorprenentment, les low cost també s’han apuntat en massa a aquesta tendència. Es podria llegir com que en temps de crisis la gent ho contrasta amb una vestimenta més exagerada, però això sempre és difícil de saber. La qüestió és que vestits, sabates i complements es carreguen d’ornamentació.

El ús d’aquestes peces de roba no és només exclusiva per a grans ocasions, es pot lluir en ocasions més casual jugant amb el contrast. Tal i com passa amb el mirinyac, els vestits es poden contrastar amb sabates plana, com els sneekers, els pantalons amb camises blanques i els complements poden pujar un estilisme més planer.

Conjunt barroc - Asos
Vestis barroc - Asos

Vestit barroc - Suite Blanco
Faldilla vellut - Mango

Jaqueta daurada - H&M
Vestit barroc - Next

Pantalons barrocs - Suite Blanco
Vestit barroc - Topshop


En les grans ocasions, es poden utilitzar complements llisos de vellut per contrastar amb vestits molt ornamentats, per a que aquest tingui tot el protagonisme. O, contrastar-ho amb punxes i tatxes per crear un look glam- rock.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada