dilluns, 3 de setembre del 2012

Sabates per a la temporada tardor - hivern 2012 / 2013



La comoditat serà protagonista mitjançant una racionalització del tacons, ja sigui per una major presència de les sabates planes com per l’augment del gruix dels tacons.

Tacó gruixut

Els tacons alts seran més gruixuts, seguint l’estela dels tacons geomètrics del passat hivern. Els podrem veure tant en botes, com en botins i en tot tipus de sabata.

Miu Miu
La plataforma en la part del davant de la sabata continuarà tenint molta presència, tot i què, adoptarà formes més geomètriques, tal i com va crear Charlotte Olympia en el seu dia, i ha reformulat Stella McCartney per a aquesta temporada.

Charlotte Olympia
Stella McCartney


Botes i botins

Les botes es divideixen en tres grans grups:

  • Clàssiques. Un fons d’armari, que aquest any seran molt altes tant de canya com de tacó. Principalment negres, moltes jugaran a combinar dos teixit, com l’ant i el cuir.
  • Eqüestre. Inspirades en les sabates de les amazones, són planes i amb sivelles.
  • Influència india. Les sabates camperes amb bordats geomètrics i serrells.

Louis Vuitton
Ralph Lauren
Alexander Wang












Combianció de teixits - Louis Vuitton

Els tres grups dels botins seran.

  • D’influència india, en una versió més chic que la bota.
  • Es popularitzaran en la versió fins al turmells.
  • Amb cordons, en un estil molt college.






Chie Mihara
Isabel Marant
Slippers - Jimmy Choo


Slippers, Sneakers i Creepers

La comoditat del calçat pla ja l’hem vist reflectida en les botes eqüestres i indies, donant-li més presència que en altres temporades a la bota sense tacó. Pel que fa a la sabata, el ventall també s’ampliarà. Així doncs, els slippers substituiran amb més força que la temporada passada a les ballarines. Ho faran amb teixits propis d’aquesta peça com el vellut, o amb el contrast de les tatxes.

Una altra opció seran els creepers. Es tracta d’una sabata plana, amb una sola tres vegades més gran del que és habitual, que van popularitzar el punks, i que l’any passat van tornar de la mà de Prada. Aquesta temporada és Chanel qui els va acabar de donar una empenta a la popularitat utilitzant-los de contrast al volum del mirinyac en la seva popular col·lecció resort.

Creepers - Chanel
Els sneakers és el terme anglès per parlar de les bambes. La seva presencia en un estil similar al de les clàssiques Converse tindrà molta més presència i varietat. A més, s’afegeix la forta influència dels sneakers d’Isabel Marant, que farà que les bambes amb cunya invisible siguin versionades per molts fabricants de sabates.
Sneakers - Isabel Marant

Sabates masculines

A les sabates anteriors, se’ls ha d’afegir el Oxford. Aquesta sabata masculina, popularitzada per Alexa Chung, continuarà estant present en els nostres armaris. Una altra opció plana que pot ser perfecta per un look dandy o per crear contrast al preppy.

Oxford - Manolo Blahnik

L’altra sabata masculina, el mocassí, serà reinventada en una opció amb tacó que resulta molt fina i elegant.

Marni

Chloé


La polsera i la T

Els salons assumiran totes les tendències. Els podrem trobar de pell, de vellut o de xarol. Llisos, amb estampat d’animal, amb tatxes o amb llaços. I, a més, haurem de contar amb les sabates amb la T, una tendència de la temporada anterior que va de retirada, i les sabates amb només polsera, que entra per substituir-les.

Sabata polsera - Dsquared2

Tatxes i glitter

Com ja hem vist, slippers, ballarines i salons apareixeran amb tatxes per a poder minimitzar el barroquisme i l’extravagància que s’apropa en la vestimenta d’aquesta tardor.

Si en el cas contrari, el toc d’excés es posa directament a les sabates, no hi ha millor opció que arrebossades en glitter. Miu Miu ho va fer l’any passat i aquesta temporada tothom s’ha decidit a crear la seva pròpia versió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada