Pàgines

dimarts, 9 d’abril del 2013

Origami



La influencia japonesa es veu reflectida tant en estampats com en kimonos, tot i què destaca aquesta influència en la utilització d’aquesta tècnica de papiroflèxia coma inspiració per a crear vestimenta i complements de formes inesperades.

Què és l’origami?

L’origami és l’art japonès del plegament del paper que en català es coneix com a papiroflèxia. Partint de la base de formes geomètriques, s’acaben creant elements de la naturalesa o petits productes quotidians. En qualsevol cas, el paper només es pot doblegar, no es pot ni tallar ni colar. 

Aquesta temporada aquesta tècnica ha arribat a la vestimenta. Principalment, s’utilitza en teles gruixudes per tal d’emfatitzar l’efecte multicapa i la creació de volums.

En passarel·la

La sempre influent Prada va presentar una col·lecció d’inspiració japonesa, tant en els estampats com amb les formes. Les múltiples capes de tela, imitant el paper, generen volums que creen faldilles. 

Origami - Prada
Origami - Prada


Aquesta tècnica s’ha utilitzat majoritàriament també en la creació de faldilles. Així la faldilla origami resulta l’evolució de la faldilla tulipa de la temporada passada. 

Faldilla origami - Salvatore Ferragamo
Faldilla origami - Rodarte

Faldilla origami - Lanvin
Faldilla origami - Salvatore Ferragamo


A més, el plec de les teles permet crear collars, bosses i sabates.

Sandàlies origami - Balenciaga

Clutch origami - Vionnet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada