dimarts, 11 de desembre del 2012

La capa



La peça d’abric més elegant i tendència de la temporada és la capa.

En aquesta època de multitendències, existeixen moltes opcions entre les que escollir una peça d’abric. Parques mod, jaquetes de pèl, abrics oversize, moteres de pell, però n’hi una que no deixa indiferent a ningú, i, a més, té la virtut de combinar elegància i sensualitat a parts iguals.

Definició

Una capa popular
La capa es defineix com una peça de roba llarga, folgada i sense mànigues, que es lliga al coll i cobreix les espatlles i l’esquena per sobre la vestimenta. El seu origen es troba en l’edat mitjana, i des de llavors ha tingut diferents moments de més o menys popularitat.


Capa militar - Mango
Des de fa uns parell d’hiverns el seu ús s’ha anat popularitzant poc a poc, passant de ser una de ser una alternativa a l’element tendència. El teixit habitual en el que s’elabora aquesta peça de roba és la llana o el drap, tot i què, també s’hi han sumat algunes versions en cuir, pell, vellut i texà.

Un dels estils en voga actualment que s’ha integrat perfectament amb les capes, és l’estil militar, creant un resultat més superb. La diferència està en les botonadures i aplicacions. En qualsevol cas, el més admirat de les capes són les seves línies pures i estructures simples, que en colors terra i neutres, les converteix en les més elegants.


Dolce&Gabbana
Gucci
Hermès
Valentino



Evolució de l’estil


Capa Print animal
Tot i què, existeixen versions amb cremalleres i amb mànigues, les més puristes són les capes amb traus per als braços. Això ha fet que un altre element clàssic hagi tornat de l’ostracisme. Es tracta del guants de pell llargs, que permeten cobrir els braços en els freds dies d’hivern, i aportar encara més distinció a qualsevol look amb capa.

Vestit capa de Tom Ford
També els estampats han fet acte de presència, ja sigui l’hivernal tartan o l’arriscat print animal. La variabilitat també està en els llargs, el més habitual és el llarg del maluc al genoll, tot i què, de cara al pròxim hivern s’anirà escurçant fins quedar-se en la capelina.

Les capes han assolit un nivell tan alt de popularitat que, inclús s’han adherit als vestits, creant una nou estil: el vestit- capa, com l’elogia’t Tom Ford que va lluir Gwyneth Paltrow en els Oscars d’aquest any i que està fent furor en col·leccions posteriors, tant en el prêt-à-porter com en el low cost.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada