dimarts, 28 de maig del 2013

Efecte velat



El joc de la insinuació s’ha apoderat de gases i organdí per crear l’efecte de mostrar sense ensenyar.

Així doncs, les transparències i talls laterals van deixant pas a un posat més sensual, en el que s’intueix més del que es veu

Les teles

Els teixits més utilitzats per aconseguir aquest efectes són l’organdí, la gasa i el tul. L’organdí és un teixit de cotó, seda o fibres sintètiques, que es caracteritza per ser un teixit semitransparent i rígid, a pesar de la seva suavitat. S’utilitza principalment en peces nupcials i vestits de nit, tot i què, a partir d’aquesta temporada se’n generalitzarà l’ús.

La gasa, en canvi, no té gens de rigidesa i acostuma a ser més transparent que l’organdí, gracies a un tramat menys compacte. El tul és una malla reixada, pel que deixa entreveure el que hi ha a sota. El reixat s’acostuma a fabricar amb fils més gruixuts que li donen rigidesa.

Per l’efecte velat que trobem en aquesta temporada, s’incorpora amb molta força l’organdí, convertint-se en un must, i a més, l’organdí i el tul estampats, que ajudaran a potenciar l’efecte insinuador d’aquestes teles.
 
Efecte Velat - Dior
Efecte Velat - Givenchy

Efecte Velat - Marc Jacobs
Efecte Velat - Giambattista Valli


Utilització de les transparències

Aquestes teles insinuadores s’utilitzen per allargar faldilles, vestits i pantalons sobreposant-les a peces de roba de teixit opacs. A vegades, la tela transparent cobreix totalment un vestit o un top gràcies a un bosó. En altres peces de roba, la gasa i l’organdí només són un fragment estratègicament situat en un vestit o faldilla.

A més, hi ha peces de roba que, per concepte, mai es realitzen en aquest tipus de teixit, com jaquetes o dessuadores, que es realitzen en organdí o tela d’aranya per tal de deixar entreveure el que es vesteix a sota.

Efecte Velat - MMM
Efecte Velat - Stella McCartney


Tela d’aranya

Un altra novetat que s’ha vist a les passarel·les i que podem incloure en aquest efecte velat és el teixit de tela d’aranya. Es tracta d’un reixat de línies o efectes geomètrics que recorden la tela que teixeixen aquests insectes. Aquest entramat, sempre en negre, s’ha pogut veure en col·leccions com la de Calvin Klein, Céline, Akris i Gucci, entre d’altres.

Tela d'aranya - Calvin Klein
Tela d'aranya - Dior

Tela d'aranya - Valentino
Tela d'aranya - Akris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada