dijous, 6 de juny del 2013

El Gran Gatsby



El Gran Gatsby
A pesar de les crítiques que ha rebut el film, hi ha un element de la pel·lícula de Baz Luhrman que no ha defraudat gens. Es tracta dels vestuari creat en col·laboració per Catherine Martin i Miucca Prada.

Els dibuixos del vestuari de la dissenyadora italiana ja es van fer públics abans de l’estrena de la pel·lícula, generant una gran expectació. El resultat ha estat excel·lent, i superant el resultat del global de la pel·lícula.



Miucca Prada

La col·laboració de Prada es centra en 40 vestits que es poden observar al llarg de les festes i esdeveniments de la pel·lícula, tant en personatges secundaris que apareixen en les festes organitzades pel protagonista com fins al disseny més important.

No tots els dissenys, de marcada inspiració anys 20, han estat dissenyats per a l’ocasió. Moltes d’ells han estat rescatats de passades col·leccions de Prada i Miu Miu en la que ja es buscava la inspiració en l’esbojarrada i transgressora dècada.

El Gran Gatsby - Vestuari
El disseny més important és el vestit de cristalls que llueix Daisy quan apareix per primera vegada en una de les festes de Gasby. Doncs, aquesta peça havia d’aconseguir ensenyar al món que ella era la dona més rica, més elegant i més meravellosa del món. La dona per al que un home com Gatsby ho podia arriscar tot.

El Gran Gatsby - Vestit cristalls
 
Catherine Martin

Catherine Martin ja havia col·laborat amb Baz Luhrman en els dissenys de vestuari de Romeu i Julieta així com de Moulin Rouge. En aquest cas, va buscar la col·laboració amb la dissenyadora italiana per tal d’aconseguir recrear la màgia, l’exuberància i la sensualitat de les festes de la època mitjançant meravellosos vestits que combinen mètodes i materials moderns amb una base de marcada inspiració en aquells bojos anys 20. 

El Gran Gatsby - Festes

El gran Gatsby

La joieria i les pedres precioses que adornen els vestits rectes i les formes geomètriques són a càrrec de Tiffany&Co, el que accentua l’efecte joia de tot el vestuari.

A més, de la vestimenta de Carey Mullighan i la resta de dones de la pel·lícula, els vestits pantalons de Leo DiCaprio també reflecteixen l’elegància del moment, ja sigui l’esmòquing negre o el vestit rosa.

El Gran Gatsby

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada